Csokoládés madártej 2.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 l tej
4 db tojás
10 dkg kristálycukor
2 vaníliás cukor
1 evőkanál kakaó
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étkezési keményítő/liszt

*

Elkészítés:

A tejet a vaníliás cukorral, egy lábasban feltesszük főzni.
Közben, pici sóval tojásfehérjéből kemény habot verünk 5 dkg kristálycukorral.
A gyöngyöző tejbe evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból (egyszerre keveset tegyünk, mert nagyra nőnek). Kb. 2-3 perc főzés után szűrőkanállal megfordítjuk, és a másik oldalát is 2-3 percig főzzük. Kivesszük, tálba tesszük és le is takarjuk.
Ha elkészültek a habgaluskák, a tejbe tördeljük az étcsokoládét és kevergetve felolvasztjuk.
Félre húzzuk a lábast.
A tojás sárgákat az 5 dkg kristálycukorral habosra kavarjuk, beletesszük a kakaót és az étkezési keményítőt/lisztet.
Simára keverjük, majd folyamatosan három kis merőkanállal teszünk a csokoládés tejből, és simára kavarjuk.
Ezután folyamatos keverés mellett, a csokoládés tejbe beleöntjük a masszát, és lassú tűzön besűrítjük.
Tálba/tálkákba öntjük a kész csokoládés madártej alapot, rátesszük a fehér habgaluskákat.
Letakarjuk, hűlni hagyjuk. Hűtőbe tesszük.
Hidegen fogyasztjuk.
Megjegyzés:Régi, kakaósan készített desszert, csak az étcsokoládéval „dúsítottam”, és a lisztet étkezési keményítővel váltottam ki. – Nem szoktam díszíteni, de ízlés szerint lehet.
Nagyobb adag, például 2 l tej felhasználásakor: a hozzávalókat lehet duplázni, egyedül a cukorból elég 15 dkg.

Csokoládés madártej 2.