Csokoládés krémes – 9 db

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

300 g mirelit leveles tészta
Krémhez:
6,5 dl víz
7-8 dkg porcukor
2 db csokoládés puding (főzős)
1 evőkanál kakaó
3 db tojásfehérje
4-5 dkg kristálycukor
pici só
Tetejére: porcukor

*

Elkészítés:

tepsi/tál méret 17*24 cm
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
Kinyújtjuk 36×26 cm méretűre (egyszerre, egy lapban sütjük). Sütőlemezre tesszük, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200 fokon világos színűre sütjük. Langyosan kettévágjuk méretre (keresztben).
A krémhez a 5 dl vizet a porcukorral felfőzünk. A pudingot a kakaóval 1,5 dl vízben csomómentesre keverjük, beleöntjük a porcukros vízbe, besűrítjük.
Közben a tojásfehérjét pici sóval habbá verjük, a kristálycukrot adagolva hozzá. A forró pudingot lehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a habot, majd kb. 3 percre visszatesszük a tűzre (nem forraljuk), közben simára kavarjuk.
Összeállítás: A tepsit/tálat kibéleljük alufóliával, beletesszük az egyik tésztalapot. A forró pudingot ráöntjük, elsimítjuk.
A másik tésztalapot 3 x 3 = 9 db kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral, és a pudingra sorakoztatjuk. Hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt egyenesre igazítjuk, és a kockák mentén szeleteljük.
( Franciakrémes/krémes recept csokoládés változata, „mini” adagban.)

Csokoládés krémes – 9 db