Csokoládés eper torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Csokoládés eper torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

26 cm tortaformához
20 dkg vaj
15 dkg barna cukor ( lehet fehér is )
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás, egy csipet só
30 dkg rétes liszt
1.5 kk keserű kakópor
Töltelék
3 ek ribizkezselé
50 dkg eper, 3 dl tejszín
1 csomag hab fixáló
1 kk vaníliás cukor
2 ek porcukor

*

Elkészítés:

1. A vajat a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászorjuk, és a tejjel együtt beleforgatjuk. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és a hideg sütőben a legalsó rácsra tesszük. 180 fokon  2-3 fokozaton 1 óráig sütjük(nekünk légkeveréses a sütőnk ott jóval kevesebb idő kell neki)
A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk, az alsó részét a ribiszkezselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és 1/4-ét a díszítéshez félre tesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk.
A tejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret belekeverjük. A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot a tetejére simítjuk, és 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A maradék epret felszeleteljük és a tortát feldíszíthetjük vele.

Csokoládés eper torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csokoládés eper torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!