Hozzávalók:
200 gramm csokoládé feldarabolva
150 gramm cukor
4 tojás
30 ml rum
100 gramm dió darabokra törve
100 gramm mandula szintén darabokra törve
30 gramm mazsola
60 ml tej
280 gramm liszt
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 zacskó vaníliás cukor, vagy fél vaníliarúd kikapart belseje
A glazúrhoz:
50 gramm kakaópor
6-7 evőkanál meleg víz
200 gramm porcukor- én itt valójában kevesebbet használtam és úgyis jó lett
*
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem. Amennyiben vaníliás cukrot használunk, azt is a cukorhoz tesszük.
A mazsolát vízbe áztatom.
A tojásba belereszelem a citromhéját, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, a rumot, a tejet és a mazsolát.
Jól elkeverem, majd a maradék hozzávalókat is beledolgozom: a mandulát, a diót és a csokoládét.
Egy tepsi aljába alufóliát teszek és sütöm 200 fokon 20 percig.