Hozzávalók:
18 deka liszt (fele sima, fele rétes)
4,5 deka natúr kakaópor
2 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
16 deka cukor
125 ml étolaj
40 ml tej
1 kispohár natúr joghurt vagy kefír(175 gr)
1 teáskanál vanília kivonat
10 deka savanykás lekár(nálam birs)
Tetejére:
5 deka étcsokoládé
4 deka vaj
pár csepp étolaj
*
Elkészítés:
Először külön edényben összekevertem az első csportba tartozó száraz hozzávalókat, majd a második csoportban lévő nedves hozzávalókat jól kikevertem a cukorral.
A két edény tartalmát egybe öntöttem és úgy is alaposan összedolgoztam.
Hasáb formájú, 27 centi hosszú, 8 centi széles gyümölcskenyér formát kivajaztam, beliszteztem és ebbe öntöttem a tésztát.
Eddigre már a sütőt előmelegítettem 180 fokra, és alsó-felső lángon 50 percig sütöttem.
Tűpróbát végeztem.
Mikor kihűlt bevontam olvasztott csokival.