Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
2 tojás sárgája
9 dkg kristálycukor (4,5 evőkanál)
2,5 dkg kakaó
0,7 dl tej
2,5 dkg étcsokoládé
*
Elkészítés:
A tejszínt felforraljuk.
A tojás sárgáját a cukorral, kakaóval, egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet is. Majd a forró tejszínt apránként belekeverjük.
Vízgőz fölött besűrítjük (nem folyik le rögtön a fakanálról), majd az apróra tördelt étcsokoládét is, kevergetve elolvasztjuk benne.
Kihűtjük és hűtőbe tesszük.
A kihűlt masszát lágy habbá verjük, majd fagylaltgépben a kívánt állagra készítjük. Zárható dobozban a mélyhűtőbe tesszük
Díszítés tálaláskor, ízlés szerint. – 10-12 gombóc
Nagyon finom, selymesen csokis ízű. – Gyümölcsfagylaltokkal (pl. őszibarack, – szeder, – meggy) is kitűnő.
Megjegyzés: Nagyobb adaghoz a dupláját vegyük. – Fagylaltgép nélkül is készíthető, kb. 40 percenként, 3-4 alkalommal keverjük át a dobozban a masszát.
(Saját összeállítás)