Hozzávalók:
1 csésze = 2,5 dl
1 csésze liszt (2,5 dl=15 dkg)
1/4 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1,5 evőkanál kakaó
1/2 evőkanál nescafé (elhagyható)
1/2 mokkáskanál só
1 csésze barnacukor (2,5 dl=20 dkg)
1 tojás
5-6 dkg margarin/vaj
0,9 dl tej
1/2 teáskanál vanília aroma
0,9 dl víz
*
Elkészítés:
tepsi méret: 17*24 cm
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót, nescafét, sót egy tálkába tesszük.
Először a cukrot a tojással, majd a puha margarint/vajat beletéve habosra kavarjuk a masszát. Beleöntjük a tejet, vanília aromát, vizet, és tovább habosítjuk.
Ezután beleszitáljuk a lisztes keveréket, összekeverve egy piskóta alaphoz hasonló alapot kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített 175 fokos sütőben 30 percig sütjük. Kicsit lágyabb lesz, mint a piskóta.
Megszórhatjuk porcukorral (nekünk natúr maradt), tortaszeletekre, kockákra vágjuk. Gyümölccsel, kompóttal is kínálható.
Megjegyzés:Erre az adagra elég ennyi sütési idő, különben nagyon megszárad. – Remek kiegészítése a főételnek. – Kristálycukorral készítve is finom (kipróbáltam), barnacukorral ízre hatásosabb.
(Csak kisebb adag, pici változtatással.)
Eredeti recept: http://limarapeksege.blogspot.com/2009/06/csokolade-torta.html