Csokoládé torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

melinda-angel

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Csokoládé torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 16 szelethez piskóta:
6 db tojás
10 dkg nádcukor/nyírfa
5 evőkanál tönköly fehér liszt
1 evőkanál Holland kakaópor (min. 20% zsírtartalom)
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (DM)
Krém:
1 l tej (lehet rizstej is)
3 evőkanál kukorica keményítő, 2 evőkanál  tönköly fehér liszt
bio vanília
15 dkg nádcukor/nyírfa
3 evőkanál kakópor
1 tábla 70% étcsoki
15 dkg vaj
1,5 dl tejszín (cserpes)

*

Elkészítés:

Elkészítése
– egyszerű piskótát készítünk, majd 3 lapot sütünk ki
– majd kihűtjük
Elkészítése a krémnek:
– tejet feltesszük főzni a vaníliával
– csomómentesre keverjük a lisztet a keményítővel, kakaó porral, majd hozzáadjuk a tejhez+az étcsokit
– sűrű krémet kell, hogy kapjunk
– levesszük a tűzről, hogy hűljön, s közben elkeverjük benne a vajat
– amikor kihűlt, akkor felverjük habbá a tejszínt, és ezt is belekeverjük
Már csak összeállítjuk a tortát, és hűtőben hűlni hagyjuk.
A végén mindenki ízlése szerint díszítheti.

Csokoládé torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csokoládé torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!