Hozzávalók:
Tésztához:
10 db tojás
4 ek rétesliszt
2 ek finomliszt
2 ek étk. keményítő
2 ek kakópor (keserű, holland)
1 db sütőpor
10 ek porcukor
1 db vaniliáscukor
Krém:
0.5 l tej
5 csapott ek finomliszt
3 ek kakaópor
3 ek rum
20 dk rama
5 ek porcukor
Tetejére: 1 tábla csoki
10 dk rama
1 tk porcukor
*
Elkészítés:
A piskótához a tojások fehérjét felverem a fele cukorra, a másik fele cukorral a sárgáját, összekeverem, hozzáadom az előzőleg elkevert lisztet, keményítőt, kakóport sütőport.
Tortaforma aljára szilikonos sütőpapírt teszek és beleöntöm.
A sütőt felmelegítem 200 fokra beteszem a piskótát, pár perc múlva visszakapcsolom 180, majd 160 fokra és tűpróbáig sütöm.
Ha kész kihűtöm és 3 felé vágom lapjára.
Krém: A tejet megfelezem az egyik felét felteszem felforralni, a másik feléhez hozzáadom a lisztet éa állandó kevergetés mellett készre főzöm.
Majd kihűtöm, és hozzáadom a ramaval elkevert porcukrot és a rumot, majd a kakóport.
Ezzel betőltöm a piskótát, a tetejére is kenek egy réteg krémet és a tortaformában hagyom és a hűtőben jól lehűtöm.
Ha kihűlt akkor a csokit felovasztom a ramaval a porcukorral és a tetejére öntöm, elsímítom.
Én a krémből egy keveset hagytam a tetejére díszíteni és megszórtam tortagyönggyel.
Nagyon finom lett!