Csokitorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Csokitorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

2X 5 tojásból sütött kakaós piskóta(26 cm-es formában)
Krém:
1/2 kg vaj, vagy margarin
1/2 kg porcukor
10 dkg kakaópor(holland)
20 dkg langyosra hűtött csokipuding
1 tábla Milka csoki

*

Elkészítés:

A piskótákat kettévágtam, így lett 4 piskótalapom.
A krémhez kikevertem a vajat(lehet margarin is, vagy fele-fele) a porcukorral, a holland kakaóporral, a szoba-hőmérsékletű pudinggal és jól kihabosítottam. A kakaóport két adagban adtam hozzá, először a felét, majd a puding hozzákeverése után a másik felét. Fél órára hűtőbe tettem a krémet.
Ezután betöltöttem a lapokat a krémmel, az oldalát és a tetejét is bekentem, egy adag krémet kihagytam, amiből krémrózsákat nyomtam a tetejére. A közepét 10 dkg Milka csokiból készült csokiforgáccsal díszítettem.
A csokiforgácsokat úgy készítettem, hogy felolvasztottam a csokit, egy alumínium tálca aljára öntöttem és vékonyra elterítettem. Betettem a fagyasztóba, majd amikor megdermedt késsel forgácsokat kapargattam belőle.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csokitorta