Csokitorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Csokitorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
6 tojás, 12 dkg cukor,
16 dkg liszt,
2 dkg kakaópor,
1 csomag sütőpor.
Sütőforma kikenéséshez: vaj, liszt
A krémhez:
25 dkg margarin,
15-20 dkg porcukor,
4 ek kakaópor,
1/2 tábla csoki ( én étcsokit használtam),
1 csomag csokoládé pudingpor,
3-5 ek. cukor,
5 dl tej.
A mázhoz:
2 tábla tortabevonó,
10 dkg vaj/olaj!

*

Elkészítés:

Tészta:
Szétválogatjuk a tojásokat. A sárgáját a cukor 2/3-ad részével kikeverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a szitált kakaóporral összekevrjük. A fehérjét finoman beleforgatjuk a sárgájába, apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. Zsíradékkal kikent és lisztezett tortaformába öntjük. (26 cm-esben sütöttem) Előmelegített sütőben először nagy lángon (5-10 perc), majd közepes lángon megsütjük, tűpróbáig (kb. 20 perc). Sütési hőfok. 180 Celsius!
Krém:
A pudingot a szokásos módon megfőzzük. Nem kavargatva hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a bőrt. A margarint átszitált porcukorral kikavarjuk, belekeverjük a csokipudingot, a szitált kakaóport, és az olvasztott csokit. Esetleg rum aromát is adhatunk hozzá.
Kétfelé vágjuk a piskótát, és ezzel a töltelékkel megtöltjük . A tetejére is tehetünk ebből a krémből!
Csokimáz:
A csokit kis kockákra tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk. Majd annyi olajat vagy vajat teszünk hozzá, hogy jól kenhető legyen. Ezzel bevonjuk a tortát és hagyjuk rádermedni.

Csokitorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csokitorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!