Hozzávalók:
Csokis ,zabpelyhes
A tésztához:
5 dkg vaj
7,5 dkg cukor
7,5 dkg liszt
2,5 dkg zabpehely
:
tetejére:
4 dkg vaj
2 nagy vagy 3 kisebb tojás
20 dkg liszt
12 dkg porcukor
1 kávésk. sütőpor
1 teásk.fahéj
1 csipet só,
2 dltejföl
15 dkg csoki
*
Elkészítés:
elkészítés
Először összeállítjuk a tetejére kerülő morzsát: megolvasztjuk a vajat, majd először a zabpelyhet, majd a cukrot és a lisztet keverjük bele egy villával.
Betesszük a hűtőbe, amíg a többi résszel elkészülünk. A sütőt előmelegítjük, és egy tepsit kivajazunk és kiszórunk liszttel. Én a légkeveréses halogén edényben készítettem, akkora tálban, ami az alsó rácson elhelyezhető.
A tésztához a lisztet, a sót, a porcukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk, és összekeverjük.
A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a tejfölt, és a villával enyhén felvert tojásokat. A tejfölös keveréket a liszthez öntjük, és alaposan összekeverjük.
A tésztát a tepsibe öntjük, és elsimítjuk a tetejét. Tetejére reszeljük a csokit , majd egy késsel kicsit összekeverjük a tészta felszínével. Csoki helyett lekvár is jó.
Egyenletesen a tetejére szórjuk a zabpelyhes morzsát, és megsütjük A halogénben 200 fokon , 35 perc volt,de amikor pirulni kezdett a morzsa alufóliával letakartam(erre nehezéknek tegyünk valamit,mert felkapja az légáramlás.) Hűlve szeleteljük,esetleg vaníliás porcukorral szórjuk.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
20×30 cm


