Hozzávalók:
Kb. 60 darabhoz:
12,5 dkg dió
10 dkg liszt
25 dkg porcukor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
12,5 dkg margarin
10 dkg tej tortabevonó
*
Elkészítés:
A diót finomra ledaráljuk. A porcukorral előzőleg elvegyített lisztet átszitáljuk. Beleszórjuk a szódabikarbónát és a darált diót, majd hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint. Sima tésztává összedolgozzuk.
A tésztát kifli alakú sütőformácskákba nyomkodjuk, majd a tepsikbe tesszük (a formákat ne töltsük meg teljesen!). Előmelegített sütőbe toljuk, és 160 fokon kb. 15 percig sütjük. A kifliket a formákból még melegen, óvatosan kiborítjuk, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
Közben a durvára feldarabolt vagy kockákra tördelt tej bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk (1-2 evőkanál napraforgó olaj hozzáadásával), majd kissé hűlni hagyjuk. A kihűlt kiflik mindkét végét a folyékony bevonóba mártjuk.
Rácson teljesen megszárítjuk


