Csokis végű diós kifli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Csokis végű diós kifli

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kb. 60 darabhoz:
12,5 dkg dió
10 dkg liszt
25 dkg porcukor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
12,5 dkg margarin
10 dkg tej tortabevonó

*

Elkészítés:

A diót   finomra ledaráljuk. A porcukorral előzőleg elvegyített lisztet átszitáljuk. Beleszórjuk a szódabikarbónát és a darált diót, majd hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint. Sima tésztává összedolgozzuk.
A tésztát kifli alakú sütőformácskákba nyomkodjuk, majd a tepsikbe tesszük (a formákat ne töltsük meg teljesen!). Előmelegített sütőbe toljuk, és 160 fokon kb. 15 percig sütjük. A kifliket a formákból még melegen, óvatosan kiborítjuk, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
Közben a durvára feldarabolt vagy kockákra tördelt tej bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk (1-2 evőkanál napraforgó olaj hozzáadásával), majd kissé hűlni hagyjuk. A kihűlt kiflik mindkét végét a folyékony bevonóba mártjuk.
Rácson teljesen megszárítjuk

Csokis végű diós kifli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csokis végű diós kifli