Hozzávalók:
A tésztához
23 dkg finomliszt
15 dkg cukor
2 dl tej
3 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 dl napraforgó olaj
1 db tojás
10 dkg étcsokoládé
175 g meggybefőtt (magozott)
0.5 tk szódabikarbóna
A töltelékhez
30 dkg tehéntúró
2 db tojás
15 dkg cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 késhegynyi só
*
Elkészítés:
A cukrot a langyos tejben felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat.
A lisztet egy tálban a Na-bikarbonáttal és a reszelt csokival elvegyítjük, majd a tejet rátöltjük, hozzáadjuk a tojást és a lecsöpögtetett meggyet (én egy kicsit felaprítottam), és a tésztát egy kanállal eldolgozzuk.
A túrót a cukorral, a tojással és a citromhéjjal összekavarjuk.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és elnyomkodjuk, a tölteléket egy kanállal a tésztára szotyogtatjuk, majd rákanalazzuk a maradék tésztát és a túrón elegyengetjük.
Előmelegített sütőben megsütjük (25-30 perc), ha kihűlt porcukorral szórjuk, vagy csokimázzal bevonjuk.
sütési hőfok: 180°C