Hozzávalók:
10 db tojás, 8 kanál liszt 2 kanál kakópor, 1 cs sütőpor 9 kanál porcukor, 2 cs vaniliáscukor
8dl tej, 2 cs csokipuding,2 kanál kakópor, 8 kanál cukor, 1 cs 0.5 l habtejszín (cukrászhabot használtam) 1 mascarpone (kisebb) kevés marcipán a díszítéshez.
*
Elkészítés:
10 tojásfehérjét felverem habbá, a sárgáját a cukorral szintén habosra keverem, majd a kettőt fakanállal óvatosan összekeverem, beleszitálom a sütőporos kakóporos lisztet és 180 fokra előmelegített sütőben kapcsos tortaformában megsütöm.
5 perc után lentebb veszem 170 fokra és tűpróbáig sütöm.
Ha kisűlt kihűtöm és 3 lapba vágom.
Közben a kakópor jól elkeverem a pudingporokkal és megfőzöm a tejben a cukorral együtt.
Ha kihűl a habtejszín felét felverem és elkeverem a krémmel, betőltöm a piskótát, visszakerül a kapcsos formába és egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap díszítem a masik felével a tejszínhabnak.
( Én hagytam egy kis krémet és azzal kevertem el a habot amit a tetejére és oldalára tettem.
Néhány marcipán levéllel díszítettem.


