Hozzávalók:
A piskótához:
8 db tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
A krémhez:
2 db csokoládé ízű pudingpor
6 dl tej
5 dkg étcsokoládé
4 dl tejszínhab
40 db olvasztott csokoládéba mártott rumosmeggy,
40 db rumosmeggy.
A díszítése tetszóleges.Nálam volt maradék fondant, azt is felhasználtam.
*
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majjd felverjük a tojásfehérjéket.
Óvatosan hozzákeverjük a sárgájához, végül kanalanként hozzáadjuk a lisztetet.
Előmelegített sütőben megsütjük, ha kihűlt, három karikát vágunk belőle.
A krém :a pudingporokat elkeverjük tejjel, 15 percig állni hagyjuk.
majd felfőzzük.
Még melegen hozzáadjuk a csokoládét, kihűtjük.
A tejszínt keményre felverjük, hozzáadjuk a csokis elegyhez.
A díszítéshez lehet hagyni a fehér részből.
Megkenünk egy tortakarikát, a krémmmel, rátesszük a meggyet, befedjük a következő lappal, rákenjük a krémet, majd a meggyet – egyenletesen elosztjuk, befedjük a harmadik lappal.
-16 db csokis meggyet meghagytam a díszítéshez.
Az oldalát és a tetejét megkenjük a maradék krémmel.
Tetszés szerint díszítjük.