Csokis-szilvalekváros, diós bukta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ibolya

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Csokis-szilvalekváros, diós bukta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:
kb. 2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 tojássárgája
7,5 dkg margarin
pici só
1 db citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
7,5 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez:
1 cs. csokis ízű pudingpor
2 dl tej
20 dkg szilvalekvár (4-5 ek )
Diós töltelékhez:
20 dkg darált dió
ízlés szerint kristálycukor
citromlé
1 dl tej

*

Elkészítés:

A töltelék készítése : A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
A diós töltelék készítése : A hozzávalókat összekeverjük.
A tészta készítése : Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe a csokis – lekvárt teszünk egy teáskanállal.
Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ebből a mennyiségből kb.
egy gáztepsivel lesz.

Csokis-szilvalekváros, diós bukta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csokis-szilvalekváros, diós bukta