Hozzávalók:
4 egész tojás
20 dkg porcukor
1dl víz
1dl olaj
25 dkg liszt
1 sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ü jamaikai rumaroma
A kuglófforma kikenéséhez olvasztott vaj, és liszt.
*
Elkészítés:
A tojásokat kézimixerrel felverjük fehéredésig, hozzáadjuk a porcukrot, a vizet, az olajat, a liszttel elkevert sütőport.
A tészta 1/3 át másik tálkába átkanalazzuk.
A kissebbik felébe dolgozzuk bele a kakaót, a nagyobbik felébe a rumaromát.
A kikent, kilisztezett kuglófforma aljába rakjuk a kakaós tésztát, a rumosat pedig ráöntjük.
Előmelegített forró sütőben tűpróbáig sütjük.
Amint megsült borítsuk tányérra, vagy tálcára, ha kihült porcukorral szórjuk meg a tetejét.
Kínálhatjuk kevés lekvár kíséretében vagy valamilyen borsodóval.
Jó étvágyat hozzá 🙂

