Hozzávalók:
A piskótához
8 db tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál finomliszt
8 evőkanál víz
fél dl tej
A krémhez
5 dl habtejszín hulala
20 dkg nutella
tetejére
1 tortabebonó
pici olaj
cukor
díszítés igény szerint
*
Elkészítés:
A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük A sárgáját kikeverjük a cukor felével.
Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább.
A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját
Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.Majd a víz és a tej.Tejföl sűrű masszát kapunk.
A piskótatésztát sütőpapírral bélelt torta formába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Nem szabad a sütő ajtót közben nyitogatni.
Eközben elkészítjük a krémet
A tejszínt keményre felverjük és bele adagolva a nutellát tovább keverjük.
A megsült piskótát ha kihűlt 3 felé vágjuk.
Megtöltjük a krémmel és kívül is bevonjuk.
8.A Tortabevonót cukorral és olajjal felolvasztjuk és még langyosan ráöntjük a tortára.
Tetejét saját elképzelés szerint díszithetjük.
Kicsi unokámnak készítettem 2. szülinapjára.