CSOKIS-NARANCSTORTA

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

CSOKIS-NARANCSTORTA

CSOKIS-NARANCSTORTA

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók 16 szelethez:
6 tojásból kakaós vizes piskóta(ezt majd csak ketté vágjuk, nem 3-ba!)
4 dl tej
40 g vaníliás pudingpor
4 púpozott evőkanál cukor
1 narancs leve és reszelt héja
1 teáskanál narancs ízű boleropor
kakaópor (ez ízlés szerint)
4 dl tejszín
díszítéshez narancs+ tortazselé +sárga ételfesték

*

Elkészítés:

A pudingot megfőzöm, és hűlésig kavarom. Majd felverem a tejszínt is, keményre, de még krémesen keményre, nem túl keményre!!!!
Előveszek két tálat. Ezekbe kettéveszem a pudingot és a tejszínt is. Szóval van két egyforma pudingos tejszínem. Még semmit ne csinálok vele. Majd ízesítés után keverem csak! Az egyik lesz a narancsos. Belereszelek egy narancs héját, majd kifacsart levét is, végezetül a boleroport is rászórom. Óvatos mozdulatokkal egybeforgatom. Nagyon hamar bekeményedik, ugyanis a gyümölcs citromsav tartalma össze fogja húzni a krémet. Nem kell fixálni sem!
A másik tálamba pedig kakaóport szitálok. Keverek, és kóstolok. Annyi féle kakaópor van, én nem írok mennyiséget, mindenki maga érzi,mennyire akarja keserűre. Ha már megfelel az íz, akkor nem kell tovább keverni. A kakaópor is fog keményíteni a habon, ezért is írtam,hogy lágyabbra verjük:)
Torta betöltése:
A kakaós piskótát kettévágom. Az egyik megy a formába vissza, rá a csokis krém. Erre a piskóta másik fele, rákenem a narancsos krémet, és hűtőben dermesztem. A narancsot/narancsokat megpucolom, és ízlés szerint díszítem ki a tetejét vele. Magasítom a formámat, és így kanalazom rá a tetejére a sárgára színezett tortazselét. Na ez nekem a képen látható tortánál nem volt ügyesen megoldva, mert kapkodva, tortát dugdosva kellett kiviteleznem, így az összes zselatin lefolyt róla:( Ha nem akarsz kocsonyás réteget a tortádon, akkor ecsettel kend rá a gyümölcsökre a zselét, hogy azért fénye legyen!:)
Oldalát fel lehet húzni tejszínnel, lehet hagyni simán is, ha szépen le tudtad róla fejteni a keretet, és csinosan mutatnak a rétegek. Én pirított szeletelt mandulával paníroztam körbe.
Jó étvágyat hozzá!:)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

CSOKIS-NARANCSTORTA