Hozzávalók:
20 dkg vaj, vagy margarin
1 bögre víz
1 bögre cukor
5 dkg kakaópor
2 bögre liszt
1/2 cs sütőpor
2 tojás
10 dkg ét csokoládé
5 dkg mazsola
10 dkg cukor
3 ek. kakaópor
3 dkg vaj, vagy margarin
*
Elkészítés:
A vajat, vagy margarint a vízzel összeforralom. Egy tálban összekeverem a cukrot a kakaóporral, ráöntöm a forró vajas, vagy margarinos vizet, majd hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Jól összekeverem és egyenként a tojásokat is elkeverem a masszában. Beleszórok 10 dkg feldarabolt csokit és a beáztatott mazsolát. Egy szögletes tepsit kivajazok, megszórom liszttel, beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30-35 percig sütöm. Amikor kihűlt, cukorból, kakaóporból és vajból vagy margarinból készült csokimázzal borítom be. Valamilyen lekvár, vagy dzsem kiváló hozzá, de fagyival is ehetjük.