Hozzávalók:
A piskótához:
8 db. tojás,
8 evőkanál liszt,
8 evőkanál szorbit, (cukor)
3 evőkanál keserű kakaópor,
1 cs. sütőpor,
A krémhez:
3 dl. tejszín,
1 evőkanál. kakaópor,
2 evőkanál szorbit (porcukor),
pár csepp rum aroma
A bevonáshoz:
125 g. 80%-os csokoládé,
30 g vaj.
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét a szorbittal ( cukorral ) felverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet.
A masszába belekeverjük a kakaóport is.
Nagy méretű tepsire sütőpapírt terítünk vékonyabb rétegben, majd 190°-on megsütjük ez kb.
18-20 perc.
Mikor megsült, három felé osztjuk, és egyforma csíkokra vágjuk.
( nehezebb megoldás, de járható út az is, hogy magasabb piskótát sütünk, és azt éles késsel három felé osztjuk.
A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a kakaóval elkevert cukorral ( szorbit ) valamint kevés rum aromával.
Az alsó, és a középső piskótalapon osztjuk el a krémet.
A felső lapot a csokoládéból, és a vajból vízfürdőn kikevert masszával vonjuk be.
Mielőtt szeletelnénk, legalább egy óráig hűtőben pihentetjük !