Hozzávalók:
Paleolit szakácskönyvből sütöttem az újabb paleos muffint.
Gluténmentes, cukorbetegek is fogyaszthatják.
15 dkg enyhén pirított finomra darált mandula (én őrölt mandulát pirítottam picit serpenyőben)
3 dkg darált mazsola (ez cukor helyett)
3 tojás
1/2 tk. sütőpor
2 csapott evőkanál natúr kakaópor
2 db körte, ebből egy fél apró darabokra vágva, a többi nagylyukon lereszelve
4 dkg (2-4 kocka) 85-90%-os étcsoki darabokra vágva
kókuszzsír a muffinforma kikenéséhez, de szilikonoshoz nem kell
*
Elkészítés:
A tojásokat felverem, majd hozzáadom a ledarált mazsolát és a lereszelt körtét, majd jól összekeverem, beledobom az apró darabokra tördelt étcsokit és jól elkeverem.
A másik edényben a picit pirított mandulát és a sütőport, kakaóport jól elkeverem.
A száraz és a folyékony alapanyagokat jól összedolgozom, csomómentes legyen.
A muffinformákba kanál segítségével beleadagolom és mindegyik tetejére teszek egy-egy darab körtét. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 22-25 percig készre sütöm.
Mikro kihűlt a formából kiszedem.
Én mindent mérleg nélkül mértem, ezért picit több lett a kakaópor, de nagyon ízlik így is.
Aki nem biztos a dolgában, használjon inkább mérleget.
