Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A kölest jól átöblítjük, átmossuk sűrű szitán, szűrőn.
Leszűrjük, majd 500 ml vízzel és egy csipet sóval fedő alatt puhára főzzük.
Miután megfőtt, a kölest és a többi hozzávalót turmixgépbe vagy késes aprítóba tesszük, és krémesre turmixoljuk.
Végül poharakba öntjük.
Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is, valamint ízlés szerint friss gyümölcsökkel és magvakkal tálalhatjuk.
(A köles az egyik leggazdagabb magnéziumforrás, de tartalmaz többek között foszfort, mangánt és vasat is.
Magas metionin-, cisztin-, ciszteintartalma tartalma elősegíti a máj regenerációját.
Az ásványi anyagok közül káliumból tartalmaz a legtöbbet, ami a szívizom ritmusát és működését szabályozza.
)