Hozzávalók:
A töltelékhez:
1,5 kg alma
20 dkg cukor
8 dl víz
3 cs.kakaós pudingpor
A tésztához:
60 db keksz (kb 40 dkg)
A tetejére:
10 dkg étcsoki
1 ek étolaj
*
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot, felengedjük 5 dl vízzel és puhára főzzük.
A pudingport a maradék 3 dl vízzel csomómentesre kverjük elkeverjük.
és a forrásban lévő almára öntjük, pár perc alatt állandő kevergetés mellett besűrítjük.
A kekszeket egy kb 30*20 cm-es tepsi aljára rakosgatjuk még melegen az almakrémet egyenletesen rákenjük, és befedjük egy keksz réteggel.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, 1 ek étolaj hozzáadása mellett, majd a kekszes rétegre öntjük, és eloszlatjuk rajta.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap a kekszek mentén szeleteljük.