Hozzávalók:
30 dkg darált keksz
20 dkg zselé cukorka vagy pl. pillecukor
15 dkg banános csoki
15 dkg porcukor
20 dkg margarin olvasztva
15 dkg darált dió
1 bő ek baracklekvár
Tetejére: 10 dkg
*
Elkészítés:
A zselé cukorkákat jó apróra összevágjuk, a margarint megolvsztjuk és hagyjuk hűlni. A darált kekszet, a darált diót, a porcukrot összekeverjük, majd összedolgozzuk a lekvárral és a margarinnal, belekeverjük a feldarabolt zselét is.
Egy 30×10-es őzgerincformát kibélelünk frissentartó fóliával, belenyomkodjuk a massza felét, ráfektetjük a banános csokit és beterítjük a massza másik felével. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A csokit vízgőzön felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és bevonjuk az alagutat. Ha a csoki megdermedt, szeletelhetjük.