Csokis kávés szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Csokis kávés szelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
3 tojás
1,5 dl cukor
2 dl liszt (ebbol 1 ek kakaópor)
csipetnyi só
3 ek napraforgó olaj
fél kk szódabikarbóna
A kávés krémhez:
10 dkg étcsokoládé
4 ek tej
4-5 ek porcukor (ízlés szerint)
2 púpozott tk nescafé (instant kávéporral is helyettesítheto)
25 dkg mascarpone
A habhoz:
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
porcukor ízlés szerint (kb. 2 ek)

*

Elkészítés:

A tojásfehérjéket habbá verjuk a csipetnyi sóval, majd hozzátesszuk a cukrot, és tovább verjuk, hogy kemény legyen.
Ezután belerakjuk a tojássárgájákat és az olajat, majd a végén a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, de ezt már csak fakanállal keverjuk bele óvatosan, hogy a hab ne torjon meg. Elomelegített sutoben 180 fokon egy 24×34 cm-es sutopapírral kibélelt tepsin 20 perc alatt megsutjuk a tésztát.
A darabokra tordelt étcsokit a tejjel goz felett felolvasztjuk, beletesszuk a porcukrot és a kávét. Simára keverjuk. Ha kihult, habosra keverjuk a mascarpone-val is.
A kávés krémet rákenjuk a tésztára, majd a tetejére tejszínhabot rakunk. Csokiforgáccsal és enyhén pirított mandulával díszíthetjuk. Szeletelés elott pár órán át tartsuk hutoben.

Csokis kávés szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csokis kávés szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!