Hozzávalók:
A tésztához:
200g búzafinomliszt
200g olaj
200g víz
1tk. kristálycukor
1csipet só
6-7db közepes méretű tojás
Csokiskrémhez:
50g étcsokoládé
700ml tej
2cs csokipudingpor
150g kristálycukor
2ev. keményítő
50g vaj
Ezen kívül:
300ml meggle habtejszín
Porcukor a tetejére
*
Elkészítés:
Tészta elkészítése: a vizet és olajat egy fazékba tesszük és hozzáadjuk a sót és cukrot.
Közepes lángon főzzük.
Mikor pattogni kezd az olajos víz, beletesszük a lisztet és folyamatos keveréssel reszteljük a tésztát.
Mint ha rántást készítenénk.
Kb.
5 perc.
Az állaga is rántáshoz hasonlít.
Ezt egy tálba áttesszük és hagyjuk kézmelegre hűlni.
Ezután egyesével hozzáütjük a tojásokat.
Közben robotgép segítségével keverjük.
Mikor egy jó sűrű állagú nokedli tésztát kapunk, akkor jó.
A tojás száma változó, van hogy elég 6db van hogy kell a 7db.
Ez függ a tojások méretétől.
A tésztát egy habzsákba töltjük és kis halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Hagyjunk távolságot közöttük, mert térfogatuk megnő.
Egy kis vízzel spricceljük le a fánkok tetejét.
Előmelegített sütőben elsőnek 200 fokon, légkeverésen 15 percet sütjük, majd vissza vesszük a hőfokot 180 fokra és további 20 percet sütjük.
A sütőt sütés közben, tilos nyitogatni!
Ezután én nem vártam kivettem és azonnal még forrón ketté vágtam, de hagytam felvágatlanul is, hogy össze esik-e és nem.
Hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése: a hozzávalókból egy sűrű pudingot főzzünk, majd még melegen hozzáadjuk a csokit és a vajat.
Elkeverjük benne, majd folpakkal lefedve, hagyjuk kihűlni.
Felverjük a habtejszínt.
Ebből 3 evőkanálnyit hozzáadunk a kihűlt csokispudinghoz és beledolgozzuk.
A csokikrémet és sima habot külön csillagcsővel elátott habzsákokba töltjük.
Betöltjük a fánkokat.
Elsőnek a csokikrémmel töltjük, majd erre nyomunk sima tejszínhabot és erre tesszük a fánkok tetejét.
Végül megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!