Hozzávalók:
35 dk finomliszt, 10 dk. kristálycukor, 12 dk olvasztott vaj (vagy margarin), 2 db tojás, 2 dl tej, 1/2 cs sütőpor, csipet só, 1 db citrom lereszelt héja
Csoki: 20dk vaj, 15 dk porcukor,5 dk cukrozatlan kakópor, 6 evőkanál tej
*
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vajat, majd a 2 dl tejet, a sütőporral elkevert lisztet, csipet sót, és a citrom héjat.
Én mindent a habverővel kevertem össze.
20×25-ös tepsibe öntjük, eligazgatjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe teszük.
Szép rózyaszínűre sütjük, kb 20 perc alatt.
Eközben míg sül egy tálba összerakom a csokihoz valókat és mikróba szépen melegítem, majd jól elkeverem, hogy szép síma legyen.
Ha kisült a tészta, nyújtólapra borítom és egy fakanál nyelével jó sűrűn megszurkálom.
Csokit ráöntöm, eligazgatom, hogy mindenhova jusson és a lyukakba befójjon.
Nagyon egyszerű, gyors és finom !
Érdemes kipróbálni !