Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához: (16 darabhoz)
70 dkg liszt átszitálva
2 tojás
1,5 dl kefir
1 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál kristálycukor
csipet só
1 dl langyos tej
4 dkg friss élesztő
2-3 ek.kakaópor
a tészták közötti kenéshez kb. 7 dkj puha vaj
A krémhez:
6 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín
pár dkg darált cukrozott dió
a tetejére 1 tojássárgája
1 evőkanál tej
1 teáskanál cukor
*
Elkészítés:
Elkészítés:
1. A tejszínt felforrósítjuk (nem forraljuk), a csokoládét darabokra törjük és felolvasztjuk a tejszínben, simára keverjük.Majd elkeverjük benne a cukros diót. Betesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy egy kicsit dermedjen.
2.Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal bedagasztjuk a tésztát ,majd kettéválasztjuk és az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport.,(A kakaópor miatt 1-2 ek tejet adjunk hozzá hogy megmaradjon az eredeti állaga)letakarva duplájára kelesztjük.
3.Két-két egyforma cipóra osztjuk.Az egyik világos tésztát kinyújtjuk kör alakúra, egyenletesen megkenjük a vaj felével, kinyújtjuk az egyik kakaós cipót is, ráhelyezzük a vajas tésztára.
4. Pizzavágóval vagy késsel 8 egyforma háromszögre vágjuk, a szélesebb részére helyezzük a csokikrémet, majd óvatosan (de azért picit szorosan) feltekerjük és kiflit formázunk.
A másik két cipóval ugyanígy járunk el.
5. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, kelesztjük még kb. 15 percig, majd lekenjük a tojássárga + tej + kristálycukor keverékével, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő.

