Hozzávalók:
27 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
10 dkg puha vaj
3 tojás
15 dkg cukor
1 dl joghurt
14 dkg cékla (tisztítva, sütőben sült)
10 dkg tejcsokoládé
7 dkg étcsokoládé (71%-os)
1 teáskanál fahéj
*
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük és átszitáljuk a sütőporral, a fahéjjal és a kakaóval.
A sült céklát felszeleteljük és a tojással, olajjal, joghurttal, cukorral, vajjal együtt összeturmixoljuk.
Ezután összekeverjük a nedves hozzávalókat a szárazzal és hozzáadjuk az összetördelt csokoládét.
Végül az egészet beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tálba. 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük (tűpróba).