Hozzávalók:
Piskótához:
6db tojás
12dkg cukor
12dkg liszt
1vaniliáscukor
Krémhez:
1cs vaniliás pudingpor
3dl tej
10-15dkg porcukor
15dkg vaj
3ek jó minőségű kakaó
Bevonáshoz:
Ét tortabevonó
1-2kanál étolaj
*
Elkészítés:
Sütőt előmelegítjük kb.180 fokra.
A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük,a fehérjét habbá verjük.A habból 3 kanálnyit a sárgájához forgatunk,és ezta többi habhoz keverjük óvatosan.A lisztet apránként adagolva belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt nagy méretű sütőlemezre öntjük,és egyformán eloszlatjuk rajta.15-20perc alatt megsütjük.
Egy másik sütőpapírt enyhén meglisztezünk,és erre fordítjuk rá a piskótánkat.Az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt.A másik papír segítségével feltekerjük.Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejből,és a pudingporból sűrű krémet főzünk,kihűtjük.a vajat a cukorral és a kakaóporral kikeverjük,hozzáadjuk a pudingot,jól összedolgozzuk,és betöltjük a tekercsünket.Kicsi krémet hagyhatunk díszíteni.
A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk,és behúzzuk vele a roládot.Hűtőbe tesszük 1-2 órára.