Hozzávalók:
4 tojás
4 ek. cukor
4 ek liszt
1/2 mk. sütőpor
25 dkg eper
3 ek cukor
1 cs. csokipudingpor
4 dl tej
2 ek. cukor
1 ek. kakaópor
15 dkg eperlekvár
*
Elkészítés:
Az epret feldarabolom és rászórom a cukrot, jól elkeverem. A tojásokból egy kerek piskótát sütök. Egyben verem fel az egész tojásokat a cukorral, majd óvatosan belekeverem a sütőporral elkevert lisztet, előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Amikor kihűlt ráöntöm az elkészített pudingot, amit még 1 ek. kakaóporral dúsítok. A pudingra rakom az epret, amin közben megolvadt a cukor, azt lecsepegtetem róla. A visszamaradt cukrot sűrűre főzöm, majd belekeverem a lekvárt, azzal is főzöm kicsit. Amikor kezd sűrűsödni az eperre kanalazom. Egy éjszakára hűtőbe teszem, tálaláskor lehet ízesíteni tejszínhabbal.