Csokipudingos-baracklekváros piskóta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Csokipudingos-baracklekváros piskóta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskótához:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
Pudinghoz:
2 tojásságra
¾ l tej
6 ek liszt
6 ek cukor
3 ek. kakaópor
5 dkg mazsola(aki nem szereti kihagyhatja)
½ dl rum(vagy ennek megfelelő rumaroma)
30 dkg baracklekvár
tejszínhab a tetejére

*

Elkészítés:

A somlói galuska egy nagyon bonyolult, időigényes édesség, a mai rohanó világban keveseknek van ideje  3 féle piskótát sütni, több féle öntetet készíteni. Én egy nagyon gyors, de nagyon finom desszerttel szoktam helyettesíteni, ami nem igényel annyi munkát.
A szokásos módon sütök egy 6 tojásos piskótát, de készen is lehet vásárolni, aki nem tud, vagy nem akar sütni.
Elkészítem a pudingot.  Egy lábasban a tojássárgákat kikeverem a cukorral, hozzáadom a lisztet és a kakaóport, majd fokozatosan felengedem a hideg tejjel. Ezután folytonos kevergetés mellett megfőzöm.
A mazsolát beáztatom langyos, rumos  vízbe,  a baracklekvárt egy pici vízzel összeforralom.
Ezután már csak össze kell rakn a hozzávalókati. Egy nagyobb tál aljára rakok egy adag kisebb darabokra tépkedett piskótát(kb. az egyharmadát), meglocsolom kevés rummal (vagy vízzel hígított rumaromával), szórok rá mazsolát,  majd következik a baracklekvár és arra egy adag puding. Ezt addig folytatom, amíg  tart a hozzávaló, tetejére puding kerüljön.
Egy éjszakára hűtőbe teszem. Tálalásnál tejszínhabot  nyomok rá, amit én habszifonban szoktam készíteni.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csokipudingos-baracklekváros piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!