Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
1 mk. sütőpor
1 kg alma
1 cs. csokis pudingpor
2 ek. kakaópor
1/2 l tej
4 ek. cukor
20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1/2 cs vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
*
Elkészítés:
6 tojásból piskótatésztát keverek, sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntöm. Rárakom a megpucolt, magházától megtisztított és szeletelt almát, együtt tűpróbáig sütöm. Amikor kihűlt az almás piskóta a tetejére simítom, a csokis pudingporból, kakaóporból, cukorból, tejből készült pudingot. Amikor a puding is kihűlt, középen kettévágom és összeborítom, úgy hogy a két pudingos réteg egymásra kerüljön. Így kapok egy keskenyebb tortát, aminek a közepében van az alma és a csokipuding. A tetejére könnyű vaníliakrémet készítek. A vajat kikeverem a porcukorral, majd hozzáadom a 2,5 dl tejből, a vaníliás cukorral, vaníliás pudingporral sűrűre főzött, kihűtött pudingot, együtt jól kihabosítom. A krémet a torta tetejére halmozom, villával megmintázom. Akkor jó, ha jól lehűl.