Hozzávalók:
Hozzávalók:
3 egyforma piskóta lapot sütök
30×40 cm-s tepsibe.
1 piskótalaphoz a hozzávalók:
5 tojás
10 dkg porcukor
13dkg liszt
½ sütőpor
2 ek víz
Krém: 12 dkg
*
Elkészítés:
Elkészítése:
Tojás sárgákat porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Tojásfehérjét kemény habbá. Sárgához egy kis fehér habot keverünk, majd felváltva belekeverjük a habot, és az átszitált lisztet, sütőport, fakanállal! kb170 fokon, kb. 15-20 perc alatt megsütjük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Krém: porcukrot, tojássárgáját, vaníliáscukrot, keményítőt, és a tejet gőz fölött sűrű krémmé keverjük. Hideg vízfürdőbe alapos kevergetve kihűtjük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a tojáskrémet és a tortabevonót kanalanként hozzáadjuk. Majd a lapot megtöltjük. Tetejét csokival díszítjük.