Csokikrémes dió torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 db tojás
15 dkg cukor
4 evőkanál víz
4 ek napraforgó olaj
15 dkg rétesliszt
0,5 tasak sütőpor
15 dkg dió (darált)
krém:
1 cs vanilliás puding
4 dl tej
20 dkg étcsoki
20 dkg vaj
10 dkg cukor
díszítéshez:
tejszínhab
eper

*

Elkészítés:

A diós piskótához a tojássárgájákat habosra keverem 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm a masszát, és 160 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütöm.
Tűpróba !
A krémhez a pudingot felfőzöm a tejjel, még melegen hozzáadom a darabokra tört csokoládét, felolvadásig kavargatom, majd hozzáadom a vajat, a cukrot és jól kikeverem.
Amikor teljesen kihűlt, habosra keverem.
A kihűlt tortalapot félbe vágom megkenem a krém felével, majd a tetejét és oldalát is megkenem, félbe vágott eper szeletekkel, vagy tejszínhabbal díszítem.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2015/06/csokikremes-dio-torta.
html

Csokikrémes dió torta