Csoki torta.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dézi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Csoki torta.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Krémhez:
Tetejére:

*

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval berakjuk a hűtőbe.
A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 percig habosra keverjük.
A lisztbe keverjük a sütőport, beleszitáljuk a sárgához, és jól összekeverjük.
Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a sütőt begyújtjuk 175 fokra.
A fehérjéket kemény habbá – szinte túróssá – keverjük, és egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszába forgatjuk, keverjük.
Beleöntjük a formába, elegyengetjük, és berakjuk 10 percre sülni, ezután 160 fokra csökkentjük a hőt, és 30 percig sütjük a tésztát.
Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a pudinggal kemény pudingot főzünk.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokikat, és a még forró pudingba keverjük.
Hagyjuk a csokis pudingot kihűlni.
Megnézzük 30 perc után a tésztát hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszatesszük 10 percre.
Ha a krém kihűlt, akkor belekeverjük a margarint.
Ha a torta is kihűlt, akkor keresztbe 3 felé vágjuk, megkenjük a krémmel, és lehet is díszíteni.
Gőz fölött a csokit felolvasztjuk, hozzáadjuk az étolajat, és a torta tetejét bevonjuk vele.