Hozzávalók:
6 tojás
6 ek eritrit
5 ek rizsliszt
1 ek kakaópor
Krém: 2 dl tejszín
10 dkg jó minőségű GM étcsoki
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Díszítés: 10 dkg étcsoki
1 ek étolaj
marcipán
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot is.
A robotgépet a legkisebb fokozatra állítjuk, és apránként belekeverjük a lisztes-kakaóporos keveréket.
Kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük (kb 20-25 perc ) Közben elkészítjük a krémet : a tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét, és hűlni hagyjuk.
A vajat habosra keverjük a porcukorral.
A teljesen kihűlt csokis tejszínt habverővel felverjük, és a vajas krémmel összekeverjük.
A tortát 2 lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
Hagyunk a tetejére és az oldalára is a krémből.
Ezután jól behűtjük.
Vízgőz felett felolvasztott csokival bevonjuk.
Ünnepi alkalmakra kiváló ha marcipánvirágokkal is feldobjuk !