Hozzávalók:
12 dkg étkezési keményítő
15 dkg liszt
1 cs. sütőpor
5 tojás
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1,75 dl növényi olaj
1,75 dl csoki likőr
*
Elkészítés:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A TW Szilikon muffin formát olvasztott vajjal kikenjük, vagy muffin papírral ki is bélelhetjük.
A Konyhaművész Pro tálba leütjük a tojásokat. Habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot, lisztet, sütőport, és az étkezési keményítőt, majd lassan hozzáadagoljuk a TW Mérőkancsóban előzőleg kimért étolajat és csoki likőrt.
A szilikon formákat ¾- ed részig töltjük meg a tésztával és 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, a muffinokat pár percig hagyjuk hűlni a formában és ezután szedjük ki.
Tetejüket ízlés szerint vonhatjuk be csoki vagy cukormázzal, vagy díszíthetjük dekor tollal.
Megjegyzés: Bármilyen krémlikőrből elkészíthető.(tojáslikőr,kávélikőr, stb.)
Javasolt Tupperware edények:
Szilikon muffin sütő
Szilikon Kenőecset
1 l-es mérőkancsó
Konyhaművész Pro tál
TW Digitális Konyhamérleg
				
															

