Hozzávalók:
Csokitorta:
Piskóta:
5 tojás
5 ek. cukor
4 ek. liszt
1 mk. sütőpor
2 ek. kakaópor
Krém:
20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
2,5dl tej
4 dkg liszt
1 vaníliás cukor
2-3 ek. rum, vagy kevés rumaroma
15 dkg málnakelvár
csokiforgács
Diótorta:
Piskóta:
5 tojás
5 ek. cukor
4 ek. liszt
1 mk. sütőpor
2 ek. darált dió
Krém:
20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 ek. kakaópor
2,5 dl tej
4 dkg liszt
1 vaníliás cukor
2-3 ek. rum, vagy kevés rumaroma
*
Elkészítés:
A hozzávalókból sütök egy kerek, kakaós piskótát. Egyben verem fel az egész tojásokat a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Amikor kihűlt lapjában kettévágom, megkenem a lapokat málnalekvárral, majd arra teszem a krémet, az oldalát is körben bekenem.Tetejét csokiforgáccsal díszítem.
Krém:
A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a lisztből, tejből, vaníliás cukorból főzött és kihűtött pépet(puding), ettől könnyű lesz a krém. Majd következik a kakaópor és a rum, ez egészet jól kihabosítom.
A hozzávalókból sütök egy szögletes, diós piskótát, egy 30 X35-ös tepsiben. Egyben verem fel az egész tojásokat a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet. Amikor kihűlt lapjában kettévágom és megtöltöm a diókrémmel, a tetejét fél diókkal kirakom.
Krém:
A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a lisztből, tejből, vaníliás cukorból főzött és kihűtött pépet(puding), amibe a darált diót is belefőzöm, ettől könnyű lesz a krém. Majd következik a kakaópor és a rum, az egészet jól kihabosítom.