Csoki és diótorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Haladó

Csoki és diótorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Csokitorta:
Piskóta:
5 tojás
5 ek. cukor
4 ek. liszt
1 mk. sütőpor
2 ek. kakaópor
Krém:
20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
2,5dl tej
4 dkg liszt
1 vaníliás cukor
2-3 ek. rum, vagy kevés rumaroma
15 dkg  málnakelvár
csokiforgács
Diótorta:
Piskóta:
5 tojás
5 ek. cukor
4 ek. liszt
1 mk. sütőpor
2 ek. darált dió
Krém:
20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 ek. kakaópor
2,5 dl tej
4 dkg liszt
1 vaníliás cukor
2-3 ek. rum, vagy kevés rumaroma

*

Elkészítés:

A hozzávalókból sütök egy kerek, kakaós  piskótát. Egyben verem fel az egész tojásokat  a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Amikor kihűlt lapjában kettévágom, megkenem a lapokat málnalekvárral, majd arra teszem a  krémet, az oldalát is körben bekenem.Tetejét csokiforgáccsal díszítem.
Krém:
A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a lisztből, tejből, vaníliás cukorból főzött és kihűtött pépet(puding), ettől könnyű lesz a krém. Majd következik a kakaópor és a rum, ez egészet jól kihabosítom.
A hozzávalókból sütök egy  szögletes, diós  piskótát, egy 30 X35-ös tepsiben. Egyben verem fel az egész tojásokat  a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet. Amikor kihűlt lapjában kettévágom és megtöltöm a diókrémmel, a tetejét fél diókkal kirakom.
Krém:
A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a lisztből, tejből, vaníliás cukorból főzött és kihűtött pépet(puding), amibe a darált diót is belefőzöm, ettől könnyű lesz a krém. Majd következik a kakaópor és a rum, az egészet jól kihabosítom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csoki és diótorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!