Hozzávalók:
12 szelet sertéskaraj
16 dkg liszt
2 tk pirospaprika
2 mk őrölt bors
2 mk majoránna
6 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
15-20 dkg trapista, de lehet füstölt sajt is
250 gr Cserpes tejföl
6 ek olaj
2 dkg vaj
*
Elkészítés:
A lisztet a fűszerekkel, a TW Fokhagymaprésen átnyomott fokhagymával összekeverjük, és felét a Pác- és Panírsztár aljába öntjük.
Rátesszük a rácsot, amire sorban ráhelyezzük a hússzeleteket. A lisztes keverék másik felét a rácson levő húsokra öntjük. Lezárjuk a Pác- és Panírsztárt. Párat fordítunk az edényen.
Levesszük a tetejét és a fűszeres lisztbe forgatott húsokat a kivajazott UltraPro Lasagna Sütőbe tesszük szépen egymás mellé. A maradék fűszeres lisztet a húsokra egyenletesen rászórjuk.
A vöröshagymát a Konyhaművész Szeletelővel vékony karikákra szeljük és rárakjuk a hússzeletekre. A Konyhai Tésztareszelőn lereszeljük a sajtot és azt is a húsra terítjük.
A tejfölt elkeverjük az olajjal és a tetejére locsoljuk.
Az UltraPro Lasagna Sütőnkre rátesszük a tetejét és 180 Fokos sütőben 40 percig sütjük vagy addig, amíg a teteje meg nem pirul. Sütője válogatja az időt igazából.
Köretnek párolt rizst tálalunk hozzá, amit a Mikrós Rizsfőzőben készítünk el.
Tipp:Csirke- vagy pulykamellből is elkészíthető.