Hozzávalók:
Tészta:
– 3 db tojás
– 4 evőkanál liszt
– 3 evőkanál cukor
– fél csomag sütőpor
Túrós réteghez:
– 50 dkg túró
– 20 dkg cukor
– 1 db citrom
– 3 evőkanál étkezési zselatin ezt helyettesíthetjük Zselatin fix-el is
– 1 dl víz
– 2 dl habtejszín
Tetejére:
– gyümölcs (ízlés szerint,Én vegyes gyümölcs mixet használtam)
– 1 csomag tortazselé
– 1 evőkanál cukor
– 1,5 dl víz
Vagy Expressz zselatin
*
Elkészítés:
Elkészítés : – A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük – A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral és a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is.
– 180 fokon tűpróbáig sütjük – A túrót a cukorral, a lereszelt citromhéjjal, a vízzel, a felvert habtejszínnel és a zselatinnal elkeverjük.
– Amikor kihűlt a tortalapunk rátesszük a túrókrémet és fóliával letakarva 1 órára hűtőbe tesszük.
– Miután kivettük a hűtőből rátesszük a gyümölcsöt és a még meleg zselatint.
– Ha zselatin egy kicsit kihűlt ismét hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Ez után fogyasztható

