Hozzávalók:
Hozzávalók:
30 dkg vajas keksz
Karamell:
30 dkg cukor
1/2 l tej
10 dkg vaj, vagy margarin
2 tábla tortabevonó csoki
*
Elkészítés:
Egy szögletes kis tepsit kibélelek alufóliával. A vajas kekszet összetöröm egy nylon zacskóban, klopfolóval, és a forma aljára szórom, egyenletesen elterítem és kicsit megnyomkodom. Ráöntöm a karamellt, majd amikor kihűlt a felolvasztott csokit.
Karamell:
A cukrot karamellizálom, amíg szép barna lesz. Óvatosan, a tűzről levéve, hozzáöntöm a fél liter tejet és visszateszem forrni, hozzáadom a vajat, vagy margarint, együtt sűrűre főzöm. Folyamatosan kevergetni kell és tartalékon főzni. Akkor jó, amikor már nehezen folyik le a keverőkanálról. A tűztől levéve várok kicsit(2-3 perc), amíg sűrűsödni kezd(addig is keverem), azután egyenletesen a kekszre öntöm. Hagyom kihűlni. Két tábla csokibevonót felolvasztok a papírján szereplő leírás szerint és a karamellre öntóm. Lehet ét, vagy tejcsokis, ízlés szerint. Jó, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.