Hozzávalók:
6 tojás
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
50 ml olaj
20 dkg szitált liszt
1 sütőpor
KRÉM
3 csomag vaniliás puding
8 dl tej
1 teás kanál zselatin fix
1 Rama margarin
15 dkg porcukor
tetejére
1/2 l tejszinhab ( Hulala )+ 1 habfixáló
felolvasztott Tortabevonó
*
Elkészítés:
-a tojásokar szétválasztjuk
-a fehérjét felverjük a 20 dkg cukorral .,,,kemény habbá
-lassan beleforgatjuk a tojások sárgáját
-az olajat + liszt +sütőpor + darált dió keverékét
-óvatosan beleforgatjuk a felvert habba
.-sütőparirral kibélelt tepsibe simitjuk
-20 perc alatt 180 fokon megsütjük
Krém
-a pudigokat sűrűre főzzük a 8dl tejben . a tűzről levesszük s belekeverjük az 1 teáskanál zselatin fixet
-a Rama margarint habosra keverjük a 15 dkg porcukorral
és a langyos pudinghoz keverjük
-a kihült tészta tetejére simitjuk a krémet
– A Tejszínhabot felverjük a habfixálóval és a krémre simitjuk
tetejét lehet olvasztott csokival meglocsolni
jó ha 1-2- orát a hűtőben pihentetjük