Hozzávalók:
Fél kg csirkemáj,
4 dl tej
15 dkg margarin
10 dkg ch csökkentett liszt
30 dkg zöldségkeverék
20 dkg sajt
1 kevés ételízesítő
1 csipet őrölt bors
1 csipet szerecsendió
1 tk só
Fél dl étolaj
1 kevés fűszerkeverék.
*
Elkészítés:
A csirkemájat grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon, serpenyőben lesütjük.
A zöldségeket 5 deka vajon, ételízesítővel és egy csipet fehér borssal ízesítve, félig puhára pároljuk.
A vajból, lisztből, tejből, besamelmártást készítünk ( vajas rántás tejjel kiforralva ).
Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, ételízesítővel, majd belekeverjük a zöldségeket.
A csirkemáj szeleteket egy tűzálló tálba tesszük, egymás mellé.
Habzsákkal, vagy kanállal ráhalmozzuk a zöldséges besamelt.
Reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben, 180 fokon, 15-20 percig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd.
Köretet tetszőlegesen készíthetünk mellé ( burgonyapüré, saláta, párolt rizs ).