Hozzávalók:
400g-os száraztészta(szarvacska,orsó stb.)
A húsréteghez:
fél kg darálthús
1fej vöröshagyma
1paprika
1paradicsom vagy 1ek paradicsompüré
őröltpaprika
só
őröltbors
étolaj
Tetejére:
2dl tejföl
1egész tojás
só
10-15dkg reszeltsajt
*
Elkészítés:
A darálthúst elkészítjük,mint a pörköltet.
A tésztát kifőzzük,
felét egy étolajjal,vagy zsírral kikent hőálló edénybe,vagy tepsibe helyezzük.A megfőtt húst ráöntjük,majd rátesszük a tészta másik felét.
A tojást felverjük,hozzákeverjük a tejfölt,sózzuk,és meglocsoljuk vele a tésztánk tetejét,meghintjük reszelt sajttal,és 20percig 200 fokon megsütjük.
Készíthetjük maradék pörkölttel is.