Hozzávalók:
8 szál spárga
vaj(megfőzéshez,kikenéshez)
8 + 3 (tetejére) szelet sonka
3 púpozott evőkanál liszt
2 dl tej
ételizesitő
só
bors
petrezselyem zöldje
4 db tojás
20 dkg sajt
*
Elkészítés:
A spárgát megmosni,megtisztítani,és ételizesitős-vajas vizben megfőzni:.
,A sonka szeletekbe betekerni,a spárgát
Tűzálló tálat kivajazni,belehelyezni a betekert spárgákat
Elkészíteni a krémet:a vajat felolvasztani,a lisztet rászórni,fehéredésig keverni,hozzáadagolni a tejet,állandó kevergetés mellett lassú tűzön krémmé főzni,a bors,a megmosott felaprított petrezselyem zöld,a vegeta,eztán belekevrem a tojásokat és a sonkás spárgára simitom a megmaradt sonka szeleteket és a sajtot szép vékony csíkokra vágni ,rácsosan a tetejére rakni,szép pirosra sütni a sütőben.Légkeverésen,150 fokon kb. 45-50 perc.