Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
A raguhoz:
5 ek kókuszolaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só
köménymag
fehérbors
pirospaprika
fél l sűrített paradicsom
2 dl víz
50 dkg darált sertés hús
30 dkg gomba
Tetejére: 20 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
A penne tésztát a szokásos módon megfőzzük.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd az olíva olajon elkezdjük dinsztelni.
A dinsztelt hagymákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával.
Felöntjük kevés hideg vízzel, beletesszük a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a darált húst, a sűrített paradicsomot, a gombát majd készre főzzük.
Közepes lángon még addig forraljuk a ragut, amíg kissé be nem sűrűsödik.
Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
Elhelyezünk benne egy sor tésztát, majd meglocsoljuk a raguval és megszórjuk reszelt sajttal.
Így rétegezünk, amíg tartanak az alapanyagok.
Tetejére sajt kerüljön !
200 C fokos sütőben arany barnára sütjük.
Kockára szelve kíváljuk.