Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
5 db tojássárgája
csipet só
40 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
A töltelékhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 ek kristálycukor
1 db citrom reszelt héja
5 dl tej
40 dkg tejföl (20 %-os)
5 db tojásfehérje
A díszítéshez:
1 dl meggylé
2 ek étkezési keményítő
*
Elkészítés:
A vanília pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzá adagoljuk a többi tejet és felfőzzük. A tűzről levéve, hozzá keverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a krémhez keverjük.
A tészta készítése:
A margarint a kristálycukorral és a tojássárgákkal habosra, krémesre keverjük, majd összegyúrjuk a sóval és a liszttel.
25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztánkat belenyomkodjuk. Előmelegített 200 fokos sütőbe 10 percig sütjük, majd kivesszük és ráöntjük a krémet. A meggylét összekeverjük a keményítővel és a krém tetejére csepegtetjük, majd fogpiszkálóval széthúzzuk. Visszatesszük a sütőbe és 30 perc alatt készre sütjük.